Uppdatering på bygget av fibernätet.

Hej alla,

Kort uppdatering på framstegen mot ett tänt fibernät.

Idag (måndag) lyckades det andra försöket att ta sig under vägen vid skolan / kyrkan för att kunna koppla ihop nodstationen (knytpunkten där alla hushållen kopplas in) med övriga världen. Tyvärr så kom nästa problem direkt och denna gången är det tjälen som ställer till det. Med det sagt ser det ändå ut som att första delarna av nätet kommer kunna tändas innan det blir tjälstopp och projektet får ta ett ”vinterlov” tills tjälen släpper igen.

 

Sandhult Tätort

Som det ser ut nu kommer alltså delar av Sandhult tätort tändas före stoppet pga tjälen och vi hoppas att det blir under februari. Återkommer med mer info om detta när vi vet säkert.

Hedared Tätort / Varvhult med omnejd

Som det ser ut nu så kommer Hedared tätort och Varvhult med omnejd få vänta tills efter tjälstoppet. Men även här får vi mer info framöver. Blir det mildväder (över noll) inom kort så kan situationen ändras.

Informationsmöte om tjänster / hjälpa att välja utbud

Vi är även igång med att få till möten med en leverantör som kommer att presentera tjänster för internet, tv och telefoni samt support och installationshjälp. Det kommer bli möten löpande under hela projektet för att man skall få information lagom tills att man har fungerande fiber hemma och därmed kan beställa. På detta sätt så slipper vi också att det blir fullt i församlingshemmet och att det finns tid att ställa sina egna frågor. För att veta vilket möte ni skall gå på kommer det skickas inbjudningar löpnade baserat på hur de olika områdena / gatorna tänds upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *