Uppdat 13:00 (26e) Avgrävd fiberkabel (23e Dec)

23e Dec – Vi har avbrott på fibern i områdena Skolsidan i Sandhult, Slättaryd, Varvhult och Hallagärde. Se löpande uppdateringar nedan. (Uppdateringar sker även på Facebook).

Uppdatering 11:00, Konstaterat avgrävd fiber. Påverkar Skolsidan i Sandhult, Slättaryd, Källhult, Varvhult, Hallagärde som jag vet nu. Återkommer med status senare.

Uppdatering 12:20, Som sagt konstaterat avgrävd fiber (se berörda ovan). Just nu jagar man en firma som har kapacitet att laga detta ganska stora fel för många dagen innan julafton. Hoppas att dom lyckas. Återkommer med uppdateringar löpande under dagen.

Uppdatering 19:20. Jourpersonal är snart framme och skall påbörja åtgärd för att så snabbt som möjligt få ordning på det. Tyvärr är det en omfattande avgrävning så jag tror inte nu på en snabb åtgärd. Men vi håller tummarna.

Uppdatering 9:00 (24e dec) Genomgången på plats igår kväll visar tyvärr att det är väldigt omfattande fel. Det har blivit skador i ett närliggande kopplingsskåp och det är mycket jobb för att få ordning på detta igen. Så även under normala omständigheter hade det varit svårt få till en snabb lagning av detta. Får jag tag i någon nu under julafton så kommer jag uppdatera med prognos för lagning, men som det ser ut nu kommer ta dagar. Har ni inte redan anmält att ni saknar tjänst så gör det. I synnerhet de som inte har Mediateknik (där kan vi nog hävda att min anmälan gäller för alla). Felanmälan är nämligen nödvändigt för att kunna få ersättning och man kan bara räkna med att få ersättning för tappade dagar från dagen då anmälan skedde).
Jag hoppas att alla får en riktigt God Jul trots avsaknaden av fiber i vissa hushåll.

13:00 (25:e) Jourgänget är på plats igen och tillstånd som behövdes från trafikverket är uppenbarligen lösta. Dom påbörjar arbetet med att åtgärda det omfattande felet som både har gjort av fiberkablarna samt infästningar i ett fiberskåp. Tyvärr har vi inget färdigestimat ännu, men jag har svårt att se att det blir klart idag. Kanske (ett stort kanske) att det är vissa som blir får tillbaka tjänst imorgon. Men jag kommer få uppdateringar via IP-Only löpande.

18:00 (25e) Har varit nere och stämt av med jourgänget och just nu löper arbetet på bra. Dom kommer jobba i olika skift dygnet runt tills problemet är löst. Just nu är det prio på de större fiberkablarna och nu hoppas vi alla på att det inte blir några problem som dom inte kan lösa på plats nu under arbetets gång utan att dom kan slutföra detta så snart som möjligt.

Ytterligare info för den vetgirige:

Problem som kan uppstå är att det har bildats isproppar i kanalisationen där dom skall blåsa fram fibern. Dom hoppas att kunna lösa detta om det uppstår men det finns tyvärr inga garantier.

23:45 (25e) Uppdatering. Fibertjänster har börjats återställas.

13:00 Uppdatering 26e dec.

Har varit på en avstämning med IP-Only och Eltel (jourföretaget).

  • Just nu är status att en av de två större matarledningarna är åtgärdad och arbete pågår med den andra för att slutföras under dagen idag.
  • Tyvärr så har det varit problem med att få ordning på den lite mindre matarfibern som går till skolsidan av Sandhult. Eltel håller på att gruppera om och kommer tillbaka med nya resurser imorgon (27e) för att försöka få ordning på den under morgondagen.
  • Samtidigt så kommer dom även försöka lösa de kunders vars fiber behöver blåsas om direkt till fastigheten (det är dom som bor närmast där fiberkabeln grävdes av).

Till sist: En uppmaning, gå inte dit och fråga hur det går och stör dom i arbetet. Det kommer bara göra att det tar längre tid. Jag kommer att göra en avstämning med dom direkt om det behövs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *