God jul och en sista uppdatering för året. ?

Hej,
vi tyckte att det var hög tid att informera om framstegen som vi gör för att nå målet om en fiberanslutning. Vi vill åter igen be om ursäkt för att vi inte har informerat så frekvent som vi hoppades göra under hösten, men det innebär inte att vi har varit sysslolösa utan snarare tvärt om så har vi jobbat hårt med ett antal viktiga områden.

Under hösten har vi fått klart med momsregistreringen, vilket kanske låter som att det bara är att skicka in en ansökan så är det klart. Men tyvärr var det inte riktigt så enkelt, flertalet dokument behövde tas fram och även en del kompletteringar behövde göras för att få det godkänt av skatteverket men nu är vi i mål. Det var ett viktigt mål att få det klart innan vi skickade in bidragsansökningarna.

Vidare så har projekteringsgruppen tillsammans med en partner tagit fram en förprojektering där vi har tittat på hur vi skall bygga nätet. Denna dokumentation är också en viktig del i bidragsansökning för att få fram relevanta uppgifter som visar hur vi planerar byggnationen av nätet. Detta underlag kommer även användas när vi skall upphandla entreprenad för att gräva och bygga fibernätet.

Som du kanske redan har förstått genom punkterna ovan så har vi även jobbat med att få klart, och skickat in, vår bidragsansökan. Vi hade deadline den sista november för att få vara med i nästa beslutsomgång som enligt länsstyrelsen är i mitten av januari.

Under januari kommer vi i Sandhults Fiber också skicka ut anslutningsavtal och det är jätteviktigt att ni skriver under och returnerar dessa till oss så snart som möjligt om ni vill ansluta er till fibernätet. Vi kommer i samband med avtalet även kalla till informationsmöten i Sandhult och Hedared.

Som sista punkt vill vi även ta upp att vår tidigare tidsplan om att vi skall börja bygga fibernätet under 2017 håller bra.

Med detta vill vi i styrelsen önska er en riktigt God och gott nytt år.

Hälsningar
Styrelsen genom Mattias, ordförande.

PS. Ni får gärna se till att era fina skyltar inte blir förstörda av plogen sen när snön kommer. DS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *